Daar zijn de slakken weer! Wat kan je doen?

Wil je graag slakken weren uit je tuin, serre of moestuin?

 

Slakken en hun ravage in de tuin.

Slakken zijn overdag meestal te vinden op natte en koele plekken, vaak onder potten en bladeren. Maar ondertussen richten slakken een ware ravage aan in de tuin!

Slakken staan dan wel bekend om hun traagheid maar ze kunnen op korte tijd heel wat opeten in de moestuin.

Zeker bij vochtig weer kan de schade enorm zijn, vooral sla in de moestuin, aardbeien in de fruittuin en hortensia’s in de siertuin zijn uitermate gevoelig! Je kan dit voorkomen door vaak controle te doen en je moestuin af en toe eens te gaan controleren.

Water en slijm van de slak.

De slak bestaat voor een groot deel uit water. De slijmerige huid zorgt ervoor dat de slak niet gaat uitdrogen. Het slijm zorgt ervoor dat de slak niet gaat uitdrogen en zich beter kan voortbewegen. Het is vooral wanneer de slak verticaal gaat klimmen dat ze een soort van slijm afscheiden. 

Weetjes over slakken.

 1. De slak is het enige weekdier dat op land leeft. De meeste soorten slakken leven in de zee en sommige soorten leven in zoet water.
 2. Slakken bestaan voor het grootste deel uit water.
 3. De slak beweegt zich met één grote spier, de voetzool. Door die samen te trekken en dan weer te strekken, beweegt de slak voorruit. 
 4. Slakken kunnen heel goed ruiken. Zij hebben een zeer goed ruikvermogen! De slak ademt door zijn gehele huid. Door anti-slakken planten neer te zetten, ruikt de slak ook minder de lekkere geuren en zullen ze snellen wegblijven uit je moestuin!

Wanneer is de slak actief?

Over het algemeen zijn slakken het meest actief in het voor- en najaar, wanneer het vochtig is maar ook in koele en natte zomers. Veel soorten zijn vooral of zelfs alleen 's nachts actief of komen tevoorschijn na een regenbui.

Let op bij wisselvallig weer worden slakken dan wel weer actief!

Als het regent komt de slak spontaan tevoorschijn. Je kan dan de slak tegenkomen in je tuin of op je terras. Vooral als het 's avonds donker wordt verschijnen de meeste huisjesslakken en naaktslakken in je (moes)tuin. Vervolgens knabbelen ze de hele nacht of dag aan je planten.

Onze bekende blauwe slakkenkorrels

Onze blauwe slakkenkorrels bevatten een lokmiddel waaraan slakken niet kunnen weerstaan. 

Het product heeft een vaste structuur textuur en is zeer regenbestendig en heeft een langdurige werking.

Onze BSI - Producten tegen de slak:

Limaguard, voor een kordate aanpak! Slakkenbestrijding in moes- en siertuin!

Bij een beperkte slakkenaantasting op een kleine oppervlakte bieden slakkenvallen zeker een bevredigende oplossing. Bij aantasting op grote schaal zijn de fijne Limaguard korreltjes heel geschikt. Limaguard is een korrelvormig lokmiddel ter bestrijding van slakken in zowel de moestuin als de siertuin. Kan gebruikt worden in zowel open lucht als onder glas. En behaalt snel resultaat. Dankzij z'n formulering is Limaguard ook goed regenbestendig.

Je hebt er trouwens niet veel van nodig: bij de wettelijke dosering mag er tot 20 cm tussen de korrels zijn, ook dan is een perfecte werking gegarandeerd.

Ferrimax, de slakkenkorrel op natuurlijke basis 

 • Op basis van ijzerfosfaat = natuurlijke oorsprong
 • Op een efficiënte manier slakken bestrijden in alle teelten en het milieu respecteren
 • Het fijnste korreltje = meer korrels per m2 = beter resultaat
 • Waar kan je Ferrimax kopen? Klik hier

Alles nog even op een rijtje . . . 

 • Slakken staan bekend om hun traagheid maar ze kunnen op korte tijd een ware ravage aanrichten!
 • Let goed op je moestuin en je planten! Slakken doen hun te goed aan al wat ze op hun pad tegenkomen.
 • In april leggen de slakken ongeveer 400 eieren die een drietal weken later uitkomen!
 • Het zijn vooral de 2 maanden daarna wanneer de slak volwassen is dat ze zeer actief worden!