Hoe kan je een mol uit de tuin helpen? Onze oplossingen!

Wordt jouw gazon geteisterd door een mollenplaag? En ben je die lelijke molshopen meer dan beu? Weet dan dat er heel wat oplossingen bestaan waarmee je mollen zelf uit je tuin kan verjagen of definitief kan bestrijden. We lijsten ze even voor je op:

Stap 1 : voorkomen en verjagen

Verdrijven met geur

Mollen kunnen niet tegen felle geuren. Met de mollen-weg geurzakjes op basis van look en andere olieën heb je geen last meer van mollen. De mollen worden gedurende 3 tot 4 maanden verjaagd door de geur. 

Mollen-vrij strooigranulaat: dit zijn korrels die een sterke geur hebben waar mollen niet tegen kunnen. Hierdoor verplaatsen ze hun territorium naar ergens anders. Je hoeft enkel wat gleufjes te maken met een spade, de geurende korreltjes erin strooien en het gleufje terug dicht maken.

Verdrijven met geluid

Een (blinde) mol beschikt over een uiterst sterk gehoor om zijn prooien te kunnen vangen, maar heeft bijgevolg een hekel aan veel lawaai. Is dit wel het geval gaan ze zich al snel verplaatsen. De BSI mollenverjager kan tot wel 1200m2 tuin mollenvrij houden!

De solar mol werkt op zonne-energie.

Stap 2 : mol vangen

Klemmen

Ben je ten einde raad en helpt dit allemaal niet? Dan kan je iets drastischer te werk gaan. De meest toegepaste methode is de mol vangen met mollenklemmen.

Zet de klem op een plaats waar weinig mensen en dieren lopen, want zoals eerder gezegd is de mol niet gek op trillingen.

Lees ook: het stappenplan om een mol te vangen met klemmen

Andere gerelateerde problemen

Hoe mollen vangen? Een stap voor stap aanpak!

Meer lezen >