Onkruid vergaat niet, of toch? Dit zijn onze alternatieven voor glyfosaat.

Sterk gamma ter vervanging van glyfosaat

Door een verstrenging van de Europese wetgeving verdwijnen heel wat selectieve en niet-selectieve herbiciden uit de handel voor onze klanten. Ter vervanging van glyfosaat biedt BSI een heel sterk gamma van alternatieven op de markt. 

Met alternatieve onkruidbestrijders enerzijds, en een mooi aanbod van onkruidbranders anderzijds. “Op de markt zijn het nu allemaal contactmiddelen, in tegenstelling tot glyfosaat dat als systematisch product in de sapstroom van de plant blijft”, vertelt Dirk Ballekens van BSI. “De alternatieve onkruidbestrijders hebben een minder goede werking dan glyfosaat, zeker op goed ontwikkelde onkruiden. Daarentegen zijn er voor de consument extra voordelen. Een zichtbaar resultaat na 3 uur en zaaien of planten is mogelijk na 1 dag!”

“Ons product Herbex is een totale onkruid- en mosverdelger op basis van pelargonzuren. In ons aanbod van pelargonzuren hebben we met Herbex ( 500 gram pelargonzuren per liter) de meest geconcentreerde formule van de markt. Deze compacte verpakkingseenheid heeft nog een ander bijkomend voordeel: namelijk de kleinste hoeveelheid verpakkingsafval.”

Naast het aanbod van pelargonzuren biedt BSI ook azijnzuren aan onder de productnaam Cito Global Herbicide. “Waar we naast een geconcentreerde variant ook een gebruiksklare variant aanbieden met werking op onkruid en mos.

Los van die alternatieve onkruidbestrijders hebben we bij BSI ook een heel mooi alternatief gamma in de vorm van onkruidbranders. Zo zijn er de twee onkruidbranders op basis van elektriciteit: Thermokill en Thermokill Trio. Daarnaast is er ook een onkruidbrander op gas (Herbiflam) met aparte gasflessen en een manuele onkruidtrekker ‘1-2-3 Onkruid Weg’. 

Wat maakt dat BSI de meest complete aanbieder van “onkruidoplossingen” wordt.