Veel gestelde vragen over Moss Off

Veel gestelde vragen

 

1. Waarom is Moss OFF veiliger in gebruik dan andere mosbestrijdingsproducten?

Andere mosbestrijders werken door de celstructuur van het mos op chemische wijze aan te vallen om het mos te doden. Deze chemische producten zijn gevaarlijk voor mens en dier en schadelijk voor in het water levende organismen. Moss OFF is samengesteld uit natuurlijke oliën en zetmeel en is totaal onschadelijk voor kinderen, huisdieren, planten en de tuinvijver. Moss OFF is bovendien 100% biologisch afbreekbaar.

 

2. Als Moss OFF niet chemisch is, hoe werkt het dan precies?

Moss OFF wordt met een drukspuit verneveld over mos en groene algen. Best op een droge dag, zodat het product makkelijk kan drogen. Na opdrogen vormt Moss OFF een heel dun en onzichtbaar laagje omheen het mos dat ervoor zorgt dat mos en algen geen voedingsstoffen meer kunnen opnemen en dus niet meer kunnen groeien. Mos en algen worden bruin en sterven af.

 

3. Hoe snel werkt Moss OFF?

Precies omdat de werking fysisch is en niet chemisch is een klein beetje geduld nodig. Al na 1 week zie je duidelijk resultaat en na 2 à 3 weken is het mos helemaal verdwenen. Het duurt misschien net iets langer dan bij chemische producten, maar het uiteindelijke resultaat is veel beter! Dus een beetje geduld wordt zeker beloond!

 

4. Hoe lang duren de effecten van Moss OFF?

Afhankelijk van het type oppervlak (hout, steen, terracotta,...) en de textuur van de ondergrond (ruw, glad, poreus,...) kunnen de effecten van Moss OFF vele maanden tot een jaar en soms ook langer aanhouden.

 

5. Werkt Moss OFF ook preventief?

Jazeker! Als Moss OFF preventief wordt toegepast dan vormt er zich een beschermend laagje op de ondergrond dat ervoor zorgt dat mos en groene algen zich niet kunnen ontwikkelen. Zo voorkomt Moss OFF dat het mos teruggroeit.

 

6. In welke periode wordt Moss OFF het best gebruikt?

Het voorjaar is natuurlijk de ideale periode om mos en groene aanslag te bestrijden, maar Moss OFF kan het hele jaar door gebruikt worden. 

 

7. Wat is het verschil tussen Moss OFF - Gazon en Moss OFF - Harde oppervlakken?

Beide formules zijn nagenoeg identiek, maar Moss OFF - Gazon is geformuleerd om iets kleveriger te zijn, zodat het makkelijk aan het mos in het gazon blijft vasthechten en niet in de bodem wordt opgenomen. Moss OFF - Harde oppervlakken is dan weer zodanig geformuleerd dat het  zich makkelijk in een dunne en gelijkmatige laag uitsmeert over harde oppervlakken.  

 

8. Is schrobben of andere voorbereiding nodig bij het gebruik van Moss OFF?

Neen, breng Moss OFF gewoon aan en laat de onverslaanbare groene kracht van Moss OFF zijn werk doen. Het resultaat volgt!

 

9. Waar moet je op letten bij het gebruik van Moss OFF?

Het is zeer belangrijk dat Moss OFF toegepast wordt op een droge en regenvrije dag, aangezien het product volledig moet opdrogen om effectief te zijn. Als het regent bij de toepassing moet Moss OFF nadien opnieuw toegepast worden bij droog weer. Moss OFF voor het mengen altijd goed schudden. Toepassen met drukspuit en nadien de spuit en het mondstuk goed naspoelen zodat deze klaar is voor toekomstig gebruik. 

 

 

Andere gerelateerde problemen

Voor en na het gebruik van Moss Off

Meer lezen >

Moss Off het nieuwe exclusieve product van BSI

Meer lezen >

Voor de bestrijding van mos en groene aanslag op harde oppervlakken.

Meer lezen >