Ga naar de inhoud

Over BSI

Wie is Bio Services International ?

We zijn een belangrijke speler op het gebied van verzorgings- en bestrijdingsmiddelen in talrijke domeinen zoals: insecten- en ziektebestrijding, afweer dieren, bemesting, pet-care, vijver en zwembad

Bestrijding buxus, groene aanslag, insecten, mollen, mos, onkruid, ratten en muizen, reinigers, slakken en spinnen
Afweer kat en hond, dazen, muggen en vliegen, teken, wilde dieren
Meststoffen voor het gazon, siertuin, groenten-en kruiden, top resist
Verzorging van huisdieren, bloedluizen, ecologische verzoring, vlooien teken en parasieten
verzorging vijver en helderheid
onderhoud zwembad, waterkwaliteit, ph parameters, chloor, filteren, accessoires
Waarom BSI?

De beste oplossing voor alle huis-en tuinproblemen

Na jaren professionele ervaring in zaadgoed, meststoffen en plantenbescherming, stampte een ondernemende Jan Vermeulen zijn eigen bedrijf, Bio Services International (kortweg BSI) uit de grond. Bio Services International startte in 1995 als zuiver Belgisch bedrijf maar bouwde gaandeweg zijn verkoopsnetwerk ook verder uit naar Nederland en Frankrijk.

Om de vele toekomstige uitdagingen en opportuniteiten aan te grijpen én de groei op lange termijn te bestendigen, heeft Bernard Vercaemst sinds 3 februari 2020 Bio Services International (BSI) vervoegd als aandeelhouder en CEO. 

Al meer dan 30 jaar een betrokken partner.

Grondige kennis van de Franse en internationale markt expertise op het gebied van regelgeving en commerciële vereisten voortdurende investeringen in R&D.

Onze hoogwaardige productielijnen.

Een breed assortiment en betrouwbare en verantwoorde oplossingen erkende merken en private label (MDD) mogelijkheden. Een heel team van specialisten tot uw dienst.

Vandaag leveren we al meer dan 20 jaar de beste oplossing voor alle huis-en tuinproblemen met bekende topsellers als Bio Kill en Empress Garden. Duurzaamheid, zorg voor het milieu en de noden van de consument staan centraal bij BSI.  

Ons DNA

Onze R&D afdeling

R&D Werkt voortdurend aan innovatieve en ecologische producten met unieke samenstellingen en een sterke aandacht voor de technische en wettelijke aspecten.

Het assortiment is zeer breed: meststoffen en plantverzorging, bestrijding en afweer, verzorging terras en vijver, huisdierenverzorging en zwembadonderhoud.

We zijn een gerespecteerde partner van de gespecialiseerde groen-retail en van de professionele markt. Een fijnmazig netwerk van tuincentra en doe-het-zelf-zaken vormt ons kerncliënteel. BSI beheerst ook alle bedrijfsprocessen van productontwikkeling, eigen opbouw van de merkidentiteit, tot productie en logistiek. Een verticale integratie die we in ons DNA dragen.

Daarnaast zorgen we voor krachtige tools op de winkelvloer: duidelijke verpakkingen, aantrekkelijke displays, sterke in-store communicatie, folders en brochures,…

De natuur, onze oneindige bron van inspiratie.

Milieu-, sociale en maatschappelijke zorgen vormen tegenwoordig een belangrijk onderwerp voor de consument. Veel consumenten proberen beter en minder te consumeren om de impact van hun consumptie te verminderen.

Ze zijn meer gericht op producten gemaakt van natuurlijke materialen, met respect voor hun gezondheid, het milieu en de biodiversiteit. Maar zonder enig compromis over de prestaties en efficiëntie van deze producten.

BSI neemt deze zorgen serieus en heeft ervoor gekozen haar inzet voor duurzame ontwikkeling in elke fase van de waardeketen te versterken: van de levering van grondstoffen tot de ontwikkeling van formules, via de productie en distributie van onze producten.

De natuur en de levende wereld zijn een belangrijke bron van ontdekkingen en oneindige inspiratie om een ​​gezondere wereld en een duurzame leefomgeving te creëren.

Maximale verticale integratie

Onze constante investeringen in onderzoek en ontwikkeling

Innovatie, de kern van onze bedrijfsstrategie.

Wij zijn pioniers. Onze ingenieurs zijn voortdurend op zoek naar nieuwe producten en innovatieve toepassingen. Constante investeringen in R&D stellen ons in staat voorop te blijven lopen en de beste oplossingen te blijven bieden.

Onze ultramoderne productielijnen

Maximale kwaliteit in elke productiefase.

Ultramoderne en efficiënte productielijnen stellen ons in staat om aan al uw wensen te voldoen. Zo kunnen we te allen tijde de snelheid, kwaliteit en flexibiliteit van onze productie garanderen.

Onze kernwaarden:

In een dynamische en veranderende wereld zijn onze kernwaarden essentieel om onze strategie te realiseren. Ze komen tot uiting in het gedrag en de houding van onze medewerkers.

  • Klant eerst

We bouwen sterke, langdurige relaties op en werken als partners. We passen ons aan aan de behoeften en uitdagingen van onze klanten, om samen nieuwe oplossingen te ontwikkelen.

  • Innovatie en ondernemerschap

Het concept van innovatie weerspiegelt onze wens om buiten de gebaande paden te denken en buiten de traditionele benadering te handelen. We werken proactief en nemen initiatieven om onszelf te verbeteren en uit onze comfortzone te komen. We doen er alles aan om te slagen.

  • Flexibiliteit

We staan ​​altijd open voor verandering en we blijven vooruitgaan ondanks de complexe uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd.

  • De toewijding

We stellen ambitieuze doelen die ons motiveren en we bereiken ze. Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor een project of taak, van begin tot eind.

  • De kracht van het team

We delen onze expertise en onze knowhow om maximaal vooruit te komen. Samen zijn we sterker !