Opnieuw bemesten in het najaar

Je gazon verzorgen in het najaar

Een gazon in goede conditie kan zelfs tot diep in de winter. In de koude wintermaanden is uw gazon onderhevig aan extreme weersomstandigheden zoals veel neerslag en vorst. Een dichte grasmat in het najaar zorgt ervoor dat uw gazon goed de winter doorkomt.

Tijdens de warme zomermaanden krijgt het gazon het meestal flink te verduren. Zwembadjes, spelende kinderen en sport zijn maar enkele invloeden die op het gazon inwerken. Na een droge zomer moeten de meeste grasmatten zich herstellen. Kale plekken in het gras door de droogte, krijgen best een duwtje in de rug om zich vóór de winter weer helemaal te vullen met gras. Een bemesting van het gazon met een aangepaste formule is daarom erg belangrijk.

Een tweede keer bemesten met Greentime vanaf september, maakt het grote verschil tussen een mooi dan wel een triest gazon.

Bemest een tweede keer met GREENTIME

  • Een 2° bemesting met GREENTIME in september is broodnodig. Het gazon krijgt een goede hergroei in de nazomer en de herfst.
  • Deze bemesting is zeker zo belangrijk als de voorjaarsbemesting. Zoniet gaat het gazon bleek en flets worden tijdens de winter, gaan onkruiden en mos ontwikkelen en liggen gazonziekten op de loer.
  • 10 kg voor 100 m² is de aangewezen dosering

Door elk jaar kalk op uw gazon te strooien, maakt dit de bodem minder zuur. Kalk verbetert de structuur van de bodem waardoor het gras een sterk en diep wortelstelsel ontwikkelt. Uw gazon wordt beter bestand tegen droogte. 

Wanneer bekalken?

BSI Korrel Kalk kunt u op elk moment van het jaar strooien. Doe het gerust samen met BSI GREENTIME op dezelfde voorjaarsdag. 

Wat u zal zien na het strooien van bio-korrel-kalk en Greentime

1) Het gras wordt in ‘no time’ groener. Dat effect merkt u al na enkele dagen. 

2) Bye bye mos. Het mos komt in ‘no time’ in de verdrukking. Het wordt weggeconcurreerd door de groei van het gras.

3) De grasmat wordt in ‘no time’ voller en dichter. Door de gunstige effecten van kalk en meststof ontwikkelen de wortels zich volop, het gras gaat uitstoelen en veel meer sprietjes vormen. Dat zal u echt voelen, de ontwikkeling van die dichte, zachte grasmat.

4) Ook de ‘viltlaag’ verdwijnt. Het storend pakket dode resten van gras en mos is in ‘no time’ verdwenen uit het gazon. Door de goede biologische activiteit in de bodem en de vorming van een dichte grasmat, ontstaat een perfect gazon.

Green Time

GREENtime

 

Bio Korrel Kalk

Bio Korrel Kalk

 

 

Andere gerelateerde problemen

Kalk strooien voor het gazon! Ga de verzuring van de bodem tegen met Bio Korrel Kalk

Meer lezen >

Wat doen tegen een droog dor gazon?

Meer lezen >

Een diepgroen gazon zonder mos

Meer lezen >