Wat doen tegen een droog dor gazon?

Door het warme en droge weer in de zomermaanden, is de kans groot dat het gras dor en droog is. Het gras lijkt op stro en hier en daar verschijnen er zelfs kale plekken in het gazon.

Maar naast de felle zon en droogte zijn er nog een aantal oorzaken die er voor zorgen dat je gazon extra snel dor en droog wordt:

  • Slechte ondergrond
  • Te kort gemaaid gras
  • Onvoldoende mest: pas de BSI meststof Greentime toe 
  • Onkruid
  • Ongedierte

Wat is Greentime Gazonmeststof?

Het allerbeste voor uw gazon!

Het perfecte granulaat
Gedaan met stofferig poeder of grove korrels die moeilijk oplossen. Greentime is opgebouwd uit fijne, maar zware korreltjes. Nauwelijks stof bij het uitstrooien, de korreltjes vallen diep en onzichtbaar tussen het gras. Zonder het risico van opzuigen door de grasmaaier.

Voedingsstoffen met lange werking
Greentime bevat onder meer ureumstikstof. Dat zal u merken! Aan een lange werkingsduur en aan een diepgroene kleur die u met geen enkele andere meststof zal evenaren.

Indirecte werking tegen mos.
Door het hoge kali-gehalte komt het mos sterk in de verdrukking. Kijkt u maar eens naar dat mos enkele dagen na het strooien van Greentime. 

3 extra activatoren
Green time bevat zowel kalkstikstof, ijzer als magnesium. Een werkelijk unieke gezondheidscocktail voor uw gazon.

Hoe toepassen in de praktijk?

Wanneer toepassen?
Greentime kan u eender wanneer strooien tijdens de lente, bij voorkeur doet u het op een behoorlijke voorjaarsdag. Strooi op die dag zowel BSI Korrel Kalk als Greentime.
En de dosering?
Strooi steeds 10 kg per 100 m². Met deze dosering bent u verzekerd van optimale resultaten op het vlak van bemesting, mosonderdrukking , diepgroene kleur, weerstand tegen ziekte en droogte, …
Met de hand of met een strooiwagentje?
Dat maakt niet uit, zolang u maar zo gelijkmatig mogelijk uitstrooit, dit om verschillen in groenkleuring en groeisnelheid te voorkomen.

Moet het regenen kort na de behandeling?
Het spreekt voor zich dat de voedingselementen sneller beschikbaar komen bij wat regen na de behandeling. Veel zorgen hoeft u zich daar niet over te maken, alleen met wat dauw gaan de producten al aan de slag.

Waar is Greentime meststof te koop? Klik hier voor de verkooppunten

 

Andere gerelateerde problemen

Kalk strooien voor het gazon! Ga de verzuring van de bodem tegen met Bio Korrel Kalk

Meer lezen >

Opnieuw bemesten in het najaar

Meer lezen >

Een diepgroen gazon zonder mos

Meer lezen >